skip to Main Content
Houtrot laten repareren

Houtrot laten repareren of vervangen

Wat is houtrot?

Houtrot is een vervelend, veelvoorkomend probleem dat ontstaat door groei van schimmels. Er zijn een aantal factoren nodig voor het groeien van deze schimmels. Bijvoorbeeld een luchtvochtigheid die hoger is dan 20% en temperaturen die hoger liggen dan 18 graden. Door de hoge luchtvochtigheid kan dat een gevolg zijn van het ontstaan van houtrot. Je herkent houtrot doordat het hout zacht wordt, verkleurd, de verf vervormd en de aangetaste delen beginnen af te brokkelen. Je hoeft niet in paniek te raken. Je kunt dit gemakkelijk zelf oplossen door gebruik te maken van een professionele houtrotvuller.

Wat is houtrotvuller?

Houtrotvuller gebruik je om beschadigd hout, door aantasting van houtrot, te herstellen. Je herstelt het gemakkelijk door de houtrotvuller op het beschadigde hout te smeren. Vervolgens verf je het opnieuw en kun je er nog jarenlang van genieten van je bestaande houtwerk. Hierdoor bespaar je op duur en nieuw houtwerk of het aanschaffen van een nieuw product.

Hoe gebruik je houtrotvuller?

Hieronder volgt een stappenplan hoe je het best de houtrotvuller kunt gaan gebruiken. Volg deze 7 stappen en je bent verlost van het leed dat hout met zich meebrengt.

Stap 1: Zorg voor een schone ondergrond. Droog, stof en maak het vetvrij.
Stap 2: Verwijder het verrotte hout en de loszittende delen zo goed mogelijk.
Stap 3: Voor optimale hechting impregneer je het hout eerst met houtrot impregneer middel.
Stap 4: Meng het mengsel op een harde ondergrond en zorg ervoor dat er een egale kleur ontstaat.
Stap 5: Maak niet meer aan dan je binnen een uur kunt verwerken, want anders hardt het uit.
Stap 6: Na ongeveer vier uur kun je de reparatie schuren, schaven en schilderen.
Stap 7: Reinig je gereedschap na gebruik meteen met terpentine.

Wat kost houtrotvuller?

We weten nu alles over het gebruik maken van een houtrotvuller. Je zal je vast afvragen hoeveel zoiets gaat kosten. Hieronder staat aangegeven hoeveel je kwijt bent aan een aantal middelen:

Houtrotvuller Professioneel €24.75
Houtrotvuller Impregneer Professioneel €16.50
Reparatieplaatjes €3.75
Totaalpakket €45,-

Voor €45,- kun je heel wat spullen met houtrot repareren en nog langer genieten van je spullen. Zo ben je niet alleen duurzaam bezig, maar werkt dit ook erg kostenbesparend voor je.

Back To Top